Have

Hvad med efterårsbladene?

Om sommeren nyder den frodige baldakin en forfriskende skygge, og i det tidlige efterår kan du nyde halvtagets farverige leg. Men så snart bladene falder til jorden, forsvinder deres charme, og arbejdet begynder. Husk at efterårsblade er et kostbart naturmateriale.
Frostforebyggelse
Nedfaldne blade er ikke bare irriterende affald. Ligesom jord giver de fremragende frostbeskyttelse til stauder, løg og buske. Et dybt og luftigt bladlag giver bedre isolering. Vej kappen med nogle grene for at forhindre efterårsvinden i at fange kappen. Du kan også lave en kurv af hønsenet og placere dem rundt om store planter og buske.
2.2. Gælder ikke alle planter
Ikke alle planter nyder godt af bevarelsen af ​​nedfaldne blade. Det er bedst at fjerne bladene, især omkring stedsegrønne planter, der indeholder nogle køkkenurter. Gør dette let med dine hænder eller med en rive.
Efterårsblade på græsset
Din græsplæne kan ikke lide nedfaldne blade. Grønt græs rådner hurtigt under et lag fugtigt løv, så fjern det så hurtigt som muligt.
Efterårsblade

4. Dyr elsker efterårsblade.
Du kan drage fordel af de beskyttende lag af planter såvel som andre dyr såsom efterårsblade, pindsvin og akkumulerede blade. Om vinteren finder de et varmt tilflugtssted i bjergene. Så etabér et løvbeskyttet og beskyttet sted til dyrene i din have. 5. Kompostblade
Bladkompost indeholder mange næringsstoffer og kan bruges som gødning året efter. Læg bladene i en skraldepose, fugt dem lidt, gennembor dem og gem dem i et år. Undgå dog egeblade. Den er høj i tanniner og tager lang tid at fordøje. Brug den som en busk eller et lag af buske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.